Project ikoefenzelf.nl

Illustratie van de layout van het platform IkOefenZelf.nl

Revalideren met IkOefenZelf

Bent u bij Basalt in behandeling? Dan kunt u gebruik maken van verschillende online oefenapplicaties. De verzamelnaam hiervan noemen wij IkOefenZelf. Uw behandelaar meldt u aan. U krijgt dan de mogelijkheid om thuis te oefenen of te trainen met oefenstof die de behandelaar voor u heeft geselecteerd. Dit kunnen fysieke en/of mentale oefeningen zijn. Na uw revalidatie bij Basalt kunt u bij een aantal eerstelijns praktijken met dezelfde programma’s verder trainen.

Ik kom oefenen

Log direct in om te gaan oefenen. Klik hiervoor op de onderstaande knop.


Ik wil meer weten

Heeft u nog geen online oefenstof ontvangen en wilt u meer weten wat er mogelijk is voor u? Klik dan op de onderstaande knop.

Ik zoek hulp en ondersteuning

Moeite met inloggen of wilt u geholpen worden bij het gebruik van het online behandelaanbod? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie.


Het traject

Illustratie van een persoon met vragen

Starten met ...

Bij de start van uw revalidatiebehandeling beoordeelt u samen met uw behandelaar hoe uw behandeling vormgegeven wordt. Wij streven er naar om de behandeling deels online aan te bieden, tenzij dit voor u niet mogelijk blijkt. Zodra uw behandelaar online oefenstof voor u heeft klaargezet, ontvangt u hiervan bericht per mail. U ontvangt in uw mailbox ook enkele vragenlijsten waarmee wij uw behandeling en ons online zorgaanbod evalueren en verbeteren. Uw behandelaar legt uit hoe IkOefenZelf werkt. Hij of zij helpt u bij het installeren en inloggen. U kunt ook deze website raadplegen voor meer informatie.

Het gebruik

Uw behandelaar biedt u tijdens uw consult op locatie uitleg en hulp bij de aangeboden online oefenstof. Ook is er een handleiding beschikbaar. Als u toch problemen ervaart bij het in gebruik nemen van IkOefenZelf kunt u een mail sturen naar ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl

Wij streven er naar om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden tijdens kantoordagen van 9:00 uur tot 17:00 uur. 

Illustratie van het eindgesprek tussen behandelaar en revalidant
Illustratie tussen revalidant en behandelaar over het platform

Hoe verder na Basalt?

Zodra u stopt met revalideren bij Basalt vertelt uw behandelaar of en hoe u de online behandeling kunt overdragen aan eventuele andere hulpverleners. In de lijst samenwerkende hulpverleners kunt u zien welke hulpverleners uw online behandeling kunnen overnemen van u. Ook ontvangt u opnieuw de vragenlijsten in uw mail, zodat wij uw behandeling en ons online zorgaanbod nogmaals kunnen evalueren en verbeteren. De oefenstof blijft levenslang beschikbaar voor u als naslag / archief en de oefenapplicatie MindDistrict bied u ook de mogelijkheid om na revalidatie zelfhulpmodules op te starten.

 

IkOefenZelf applicaties

IkOefenZelf applicaties zijn zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd op veiligheid. IkOefenZelf applicaties zijn positief beoordeeld door onze patienten en behandelaren. Ook voldoen alle applicaties aan de geldende europese veiligheid- en privacy eisen. 

Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Physitrack

Physitrack vergroot de rol van de patiënt door een selectie van meer dan 5.000 Nederlands gesproken oefenvideo’s, die direct zichtbaar zijn via smartphone en desktop. Physitrack biedt keuze uit duizenden klinisch gevalideerde oefeningen in categorieën als Orthopedie, Neurologie, ADL, Ademhaling & Ontspanning, Fitness, Cardiologie of eigen geüploade oefeningen.

Minddistrict

Minddistrict is een product dat de persoonlijke route naar herstel van mensen ondersteunt met technologie, van preventie tot nazorg. Op die manier sluit zorg aan bij de eigen behoefte van mensen. Of iemand nu psychische klachten heeft, leefstijl wilt veranderen of wil leren omgaan met een (chronische) ziekte.

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit
Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

TOP Woordvinding

Bijna alle mensen met afasie hebben problemen met het vinden van woorden. Met TOP Woordvinding kunt u de woordvinding oefenen. Er zijn 10 thema’s (categorieën) om te oefenen: koken, de dokter, auto rijden, sport, reizen, muziek, dieren, media, winkelen en getallen. In elk thema kun je kiezen voor makkelijke of moeilijke woorden. U kunt oefenen met het uitspreken van de woorden en met het schrijven (typen). Daarbij kunt u hulp krijgen om op het woord te komen en uzelf te controleren.

Speech Therapy app (STAPP)

De applicatie is voor mensen die spraak en/of taalproblemen ervaren na hersenletsel. De app ondersteund om op een plezierige manier te oefenen. de app helpt u tijdens het oefenen door middel van geluid en plaatjes. Ook slaat de applicatie automatische (en beveiligd) uw eigen resultaten op. U kunt van deze applicatie gebruik maken als u een Ipad ter beschikking heeft. 

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit
Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Therapieland

Deze applicatie biedt u online kennis, en stelt u vragen welke helpen om het gesprek met uw behandelaar beter te voeren. De applicatie helpt u zelfredzaam te worden zodat u beter in staat bent zelf te bepalen hoe u het leven ervaart. Therapieland kunt u aangeboden krijgen in de wachtlijstperiode (zelfhulp), tijdens de revalidatie in combinatie met  gesprekken bij uw behandelaar of na de revalidatie (zelfhulp).

Veelgestelde vragen

IkOefenZelf vereist enige digitale vaardigheden van u, uw naaste en behandelaar. U krijgt hierbij ondersteuning van uw behandelaar, coaches en een helpdesk.

Voor uw herstel is het belangrijk een hoge intensiteit te behalen. Het online aanbod geeft u de mogelijkheid om altijd en overal te oefenen, waar en wanneer u dit wilt. De ikoefenzelf applicaties ondersteunen u bij het oefenen door heldere instructies en uitleg. Met als gewenst resultaat: een fittere patiënt die langer zelfstandig thuis woont.

IkOefenZelf beschikt op dit moment over 3 toepassingen: de applicaties Physitrack, Minddistrict en TOP Woordvinding. Voor patiënten met hersenletsel is een kennisbank met informatie over een beroerte. 

Neem gerust contact op met onze helpdesk. Dit kan door een email te sturen naar: helpdesk@ikoefenzelf.nl of contact op te nemen via het contactformulier op de contactpagina

Recensies

Behandelaar bij Basalt

"Een patiënt van mij is zo enthousiast dat ik haar niet bij kan houden met het bijwerken van de oefenstof"

Revalidant

"Door de online modules werd ik echt gedwongen om ook buiten de sessies
met mijn psychologe met mijn klachten aan de slag te gaan."

Behandelaar Bij Basalt

"het is nog wel even zoeken welke modules geschikt zijn voor mijn patiënt. belangrijk is om klein te starten met bijvoorbeeld 1 module"

Revalidant

"Ik vind het heel fijn aan ehealth dat je zelf met je problemen aan de slag kan op een moment dat jij het wilt."

Behandelaar bij Basalt

"Ik voelde mij wel een beetje naakt toen ik voor de eerste keer iets wat ik zelf maar half snapte, uit moest gaan leggen. Maar beginnen is leren en het is echt de moeite waard gebleken"

Revalidant

"De fysiotherapeut nam de oefeningen tijdens zijn behandeling met mij door.
Door de duidelijke video’s kon ik zelf controleren of ik de oefening nog goed uitvoer."

Behandelaar bij Basalt

"Het idee is goed. Mijn routines doorbreken, daar gaat het om maar lukt eerlijk gezegd nog niet zo goed"

Revalidant

"Alle modules die ik heb gevolgd blijven ook na mijn revalidatie beschikbaar voor mijzelf.
Zodoende kan ik later nog eens terugkijken naar wat ik destijds heb geleerd."

behandelaar 1ste lijn

"superhandig, met 1 druk op de knop het hele oefenprogramma inzichtelijk welke Basalt heeft aangeboden"

Revalidant

"Je kan ook zelfhulpmodules opstarten.
Hierdoor voelde ik grip in mijn eigen herstelproces in plaats dat het voor mij bepaald werd."

    Downloads informatiefolders

    Downloads hulpkaarten & handleidingen