Project ikoefenzelf.nl

Oefenen waar en wanneer u dat wilt.

Oefenen, zowel fysiek als mentaal, is een belangrijk onderdeel in het leven van iemand die revalideert van een beroerte (CVA). Oefenen is niet altijd makkelijk te combineren met het dagelijks leven. Een fysieke afspraak combineert bijvoorbeeld niet altijd met de fysieke of mentale gemoedstoestand van een revalidant. Het zelf kunnen inrichten van oefenmomenten is daarom fijn. Maar naast dat het fijn is, is het voor de meeste CVA-revalidanten ook noodzakelijk om met bijvoorbeeld toegenomen vermoeidheidsklachten om te leren gaan. Een dag anders te vullen om toch maximaal van de dag te genieten. Ikoefenzelf.nl geeft de revalidant meer mogelijkheden tot eigen regie. Deze website geeft meer informatie over het platform en waarom Ikoefenzelf.nl het zelfstandig vormgeven van revalidatie (eigen regie) en oefenintensiteit voor revalidanten kan vergroten.

Illustratie van de layout van het platform IkOefenZelf.nl

Ik ben revalidant

Bent u bij Basalt in behandeling na een beroerte? Dan kunt u meedoen aan het project en revalideren met behulp van het platform.

Ik ben behandelaar

Bent u werkzaam als behandelaar bij Basalt of bij een eerstelijns praktijk? Dan kunt u gebruik maken van het platform.

Ik wil meer weten

Wilt u graag de achtergrond van het project weten, of welke mijlpalen dit project al heeft bereikt, neem dan een kijkje op de projectpagina.

Illustratie van de layout van het platform IkOefenZelf.nl

ikoefenzelf.nl

ikoefenzelf.nl is een platform voor patiënten die revalideren van een beroerte (CVA). Op ikoefenzelf.nl vinden zij online oefeningen en informatie die hen op maat ondersteunen bij hun revalidatie. Behandelaren zetten de oefeningen op het platform voor hen klaar, zodat zij altijd en overal zelfstandig extra kunnen oefenen. ikoefenzelf.nl is samengesteld op basis van de wensen van CVA-patiënten, hun naasten en zorgprofessionals. Behandelaren zetten oefeningen klaar op het platform, zodat een revalidant altijd en overal zelfstandig extra kan oefenen.

Nieuwsberichten

Ikoefenzelf.nl kan therapietrouw aanmoedigen

Binnen de revalidatie wordt steeds meer gebruik gemaakt van de inzet van E-health. Door de uitbraak van het coronavirus is ook binnen Basalt het fysiek contact met patiënten sterk verminderd. E-health is een belangrijke factor in het kunnen doorbehandelen van

Meer regie voor patiënt

Binnen de revalidatie wordt steeds meer gebruik gemaakt van de inzet van E-health. E-health biedt diverse voordelen. In deze blog gaan we specifiek in op wat de inzet van E-health binnen de revalidatie van CVA-patiënten betekent voor de eigen regie

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is een feit! In de nieuwsbrief wordt actuele informatie over het project gedeeld. Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Applicaties op ikoefenzelf.nl

Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Physitrack

Physitrack vergroot de rol van de revalidant door een selectie van meer dan 2.000 Nederlands gesproken oefenvideo’s, die direct zichtbaar bij de patiënt zijn via smartphone en desktop. Physitrack biedt keuze uit duizenden klinisch gevalideerde oefeningen in categorieën als Orthopedie, Neurologie, Ademhaling & Ontspanning, Fitness, Cardiologie of eigen geüploade oefeningen.

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit

Minddistrict

Minddistrict is een product dat de persoonlijke route naar herstel van mensen ondersteunt met technologie, van preventie tot nazorg. Op die manier sluit zorg aan bij de eigen behoefte van mensen. Of je nu psychische klachten hebt, je leefstijl wilt veranderen of wil leren omgaan met een (chronische) ziekte.

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit
Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

TOP Woordvinding

Bijna alle mensen met afasie hebben problemen met het vinden van woorden. Met TOP Woordvinding kunt u de woordvinding oefenen. Er zijn 10 thema’s (categorieën) om te oefenen: koken, de dokter, auto rijden, sport, reizen, muziek, dieren, media, winkelen en getallen. In elk thema kun je kiezen voor makkelijke of moeilijke woorden. Je kunt oefenen met het uitspreken van de woorden en met het schrijven (typen). Daarbij kun je hulp krijgen om op het woord te komen en jezelf te controleren.

Tijdschrijven

Tijdschrijven biedt de mogelijkheid inzicht te creëren in het dagelijkse activiteitenpatroon. Met “activiteit in beeld” kun je samen met een behandelaar bekijken hoe dagelijks activiteiten verdeelt zijn per dag of week. Met dit inzicht kun je beter leren omgaan met prikkels of vermoeidheid.

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit

Recensies

Behandelaar bij Basalt

"Een patiënt van mij is zo enthousiast dat ik haar niet bij kan houden met het bijwerken van de oefenstof"

Behandelaar Bij Basalt

"Voor mij persoonlijk is het nog wel even zoeken welke modules geschikt zijn voor mijn patiënt"

Revalidant

"Tot nu toe loopt het (op wat inlog gegoochel na) gesmeerd"

Behandelaar bij Basalt

"Het idee is goed. Mijn routines doorbreken, daar gaat het om maar lukt eerlijk gezegd nog niet zo goed"

Behandelaar bij Basalt

"Het idee is goed. Mijn routines doorbreken, daar gaat het om maar lukt eerlijk gezegd nog niet zo goed"

Revalidant

"Ik ben heel blij dat ik de gesprekken met mijn psycholoog online kan doen"

Revalidant Designation

"op deze manier kan ik na het gesprek mijn laptop dichtdoen en direct ontspannen zonder een terugreis voor de boeg"

Partners

Twitterfeed