Project ikoefenzelf.nl

Behandelaar > Behandelaar Eerstelijns praktijk

Illustratie van de layout van het platform IkOefenZelf.nl

IkOefenZelf

IkOefenZelf is de verzamelnaam van alle eHealth applicaties waarmee patiënten die revalideren bij Basalt oefenen ter ondersteuning van hun revalidatie. De applicaties zijn gericht op fysieke en/of mentale oefeningen, afgestemd op de behoefte van de patiënt. Behandelaars zetten oefeningen binnen de verschillende eHealth applicaties klaar zodat een patiënt toegang heeft tot al zijn oefenstof, waar en wanneer hij/zij dit zelf wenst.

Bij Basalt maken we gebruik van de meest nieuwe eHealth applicaties. De applicaties zijn gericht op het zo helder mogelijk overbrengen van de oefeningen en informatie. Ook na de revalidatie blijven de oefeningen en informatie voor de patiënt beschikbaar.

Het traject overnemen

Illustratie tussen revalidant en behandelaar over het platform

Overnemen patiënten van Basalt

Als Basalt een patiënt aan u overdraagt, is het streven om de behandeling naadloos voort te zetten.  Ons verwijsbeleid is allereerst gericht op aantoonbare kennis over de diagnose.  Als de patiënt gebruik maakt van een of meerdere eHealth applicatie(s), bekijken we of het account van de patiënt overgezet kan worden naar uw praktijk. Daarom kijken wij ook of u dezelfde Ehealth applicaties inzet.  

Beschikt uw praktijk over Physitrack dan kunnen wij, met toestemming van de patiënt, het complete oefenprogramma digitaal aan u overdragen. U neemt daarvoor contact op met de verwijzend therapeut. Heeft uw patiënt bij Basalt gebruik gemaakt van Minddistrict, dan kan de patiënt zelf het digitale behandeldossier met u delen. De inhoud van Minddistrict blijft namelijk na de behandeling bij Basalt toegankelijk voor de patiënt. In onderstaande lijst staan praktijken die net als ons Physitrack inzetten. 

 

Beschikt uw praktijk nog niet over Physitrack, Minddistrict of TOP Woordvinding, maar heeft u wel interesse in (een van) deze applicaties? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen u graag bij het in gebruik nemen van de applicatie(s). Stuur hiervoor een mail naar ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl

Het gebruik van Physitrack of Minddistrict

Na het overnemen van het digitale oefenprogramma in Physitrack kunt u via uw eigen Physitrack abonnement de al opgestelde oefenstof selecteren en aanpassen. Basalt ontwikkeld ook veel eigen oefenvideo’s die we graag met jullie delen. U kunt dit doen via uw eigen physitrack account (gebruik hiervoor ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl als emailadres) of u stuurt een email naar ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl en wij sturen u een deelverzoek. 

 Bij de inzet van Minddistrict start u via uw eigen Minddistrict platform nieuwe modules, zelfhulpmodules of dagboeken. Ter ondersteuning van het gebruik van deze applicaties verwijzen wij u naar de support websites van Physitrack of Minddistrict.

Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Applicaties op IkOefenZelf

Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Physitrack

Met Physitrack kan een patiënt thuis fysieke oefeningen doen. De applicatie biedt meer dan 5.000 Nederlands gesproken oefenvideo’s die direct zichtbaar zijn via smartphone en desktop. Physitrack biedt keuze uit duizenden klinisch gevalideerde oefeningen in categorieën als Orthopedie, Neurologie, Ademhaling & Ontspanning, Fitness, Cardiologie of eigen oefeningen.

Minddistrict

Minddistrict is een applicatie die mentaal herstel ondersteunt. Van preventie tot nazorg, zodat de zorg aansluit op de eigen behoefte van de patiënt. Of iemand nu psychische klachten heeft, leefstijl wil veranderen of wil leren omgaan met een (chronische) ziekte.

Illustratie van de layout van de applicatie Minddistrcit
Illustratie van de layout van de applicatie Physitrack

Topwoordvinding

Bijna alle mensen met afasie hebben problemen met het vinden van woorden. Met TOP Woordvinding oefent de patiënt met het uitspreken en met het schrijven (typen) van woorden. De applicatie biedt hulp om op het woord te komen en te controleren. Er zijn 10 thema’s (categorieën) om te oefenen: koken, de dokter, auto rijden, sport, reizen, muziek, dieren, media, winkelen en getallen. In elk thema is er een keuze voor makkelijke of moeilijke woorden. 

Veelgestelde vragen

IkOefenZelf beschikt op dit moment over drie oefen toepassingen. De applicaties Physitrack, Minddistrict en TOP Woordvinding. Daarnaast is er voor CVA-patienten een kennisbank met informatie over een beroerte. Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van deze applicaties? Neem contact met ons op via ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl

  • Meer eigen regie.
  • Hogere oefenintensiteit, door betere (digitale) ondersteuning bij thuis oefenen.
  • Revalideren op juiste moment en plek. Door een betere samenwerking met eerstelijns therapeuten kunnen patiënten ook na hun poliklinische revalidatie bij Basalt met dezelfde programma’s verder trainen.
Met als resultaat: een vitale patiënt die langer zelfstandig thuis woont.

Heeft u aantoonbare kennis op het gebied van een van onze doelgroepen en maakt u daarbij gebruik van dezelfde eHealth applicaties als Basalt, dan zien wij u als preffered partner voor doorverwijzingen vanuit Basalt. U komt dan op onze lijst van samenwerkende hulpverleners. 

Daarnaast ontwikkelt Basalt veel digitale oefenstof en delen wij deze oefenprogramma’s graag met u, zodat de patiënt passende functionele en taakgerichte oefenstof wordt toegestuurd. 

Ja dan kan. De applicaties die wij gebruiken zijn bij de bedrijven zelf in te kopen (abonnementsvorm).

Neem gerust contact op met onze helpdesk. Dit kan door een email te sturen naar: ikoefenzelf@basaltrevalidatie.nl of contact op te nemen via het contactformulier op de contactpagina

Recensies

Behandelaar bij Basalt

"Een patiënt van mij is zo enthousiast dat ik haar niet bij kan houden met het bijwerken van de oefenstof"

Patiënt

"Door de online modules werd ik echt gedwongen om ook buiten de sessies
met mijn psychologe met mijn klachten aan de slag te gaan."

Behandelaar Bij Basalt

"het is nog wel even zoeken welke modules geschikt zijn voor mijn patiënt. belangrijk is om klein te starten met bijvoorbeeld 1 module"

Patiënt

"Ik vind het heel fijn aan ehealth dat je zelf met je problemen aan de slag kan op een moment dat jij het wilt."

Behandelaar bij Basalt

"Ik voelde mij wel een beetje naakt toen ik voor de eerste keer iets wat ik zelf maar half snapte, uit moest gaan leggen. Maar beginnen is leren en het is echt de moeite waard gebleken"

Patiënt

"De fysiotherapeut nam de oefeningen tijdens zijn behandeling met mij door.
Door de duidelijke video’s kon ik zelf controleren of ik de oefening nog goed uitvoer."

Behandelaar bij Basalt

"Het idee is goed. Mijn routines doorbreken, daar gaat het om maar lukt eerlijk gezegd nog niet zo goed"

Patiënt

"Alle modules die ik heb gevolgd blijven ook na mijn revalidatie beschikbaar voor mijzelf.
Zodoende kan ik later nog eens terugkijken naar wat ik destijds heb geleerd."

Behandelaar eerste lijn

"superhandig, met 1 druk op de knop het hele oefenprogramma inzichtelijk welke Basalt heeft aangeboden"

Patiënt

"Je kan ook zelfhulpmodules opstarten.
Hierdoor voelde ik grip in mijn eigen herstelproces in plaats dat het voor mij bepaald werd."